Franck Ribery tillbaka mot Atletico Madrid

Officiellt: Franck Ribery förlänger med Bayern Munchen

Har tränat utan problem

Franck Ribery saknades inför förra Champions League semifinalmötet mot Atletico Madrid men rapporteras nu att vara frisk nog för att kunna spela i det avgörande mötet med de spanska giganterna.

Franck Riberys säsong har inte varit den bästa. Diverse skador har gjort att mittfältaren har varit borta större delen av säsongen och det har inte blivit många minuter spelade för den 33årige mittfältaren. 18 matcher har Ribery medverkat i under säsongen, då problemen med hans ankel har varit överväldigande. Men nu rapporterar Goal att fransosen medverkade i gårdagens sista träning och att det hela gick helt utan problem enligt Pep Guardiola.

– Han har tränat, han är med oss och är ett alternativ mer för oss, sade tränare Guardiola på måndagskvällen. Dock lämnade han öppet huruvida han kommer att låta Ribery börja på planen eller på bänken.

FC Bayern möter ikväll Atletico Madrid på sin hemmaarena Allianz Arena och det är det andra semifinalmötet mellan de två lagen i fråga, vilket innebär att det ikväll avgörs vem som går vidare till finalen i Milan. Då finns alltså även Franck Ribery tillgänglig för Guardiola att spela, även om det fortfarande är osäkert hur Guardiola väljer att ställa upp. Under lördagen så var den offensive mittfältaren inte medverkande, på grund av ryggproblem, då Bayern möte Borussia Mönchengladbach i Bundesliga, en match som vid vinst hade inneburit att Bayern hade vunnit ligan men det oavgjorda resultatet 1-1 betyder en uppskjutning på firandet. I Madrid då Bayern låg under med 1-0 så blev Ribery inbytt efter 64 minuter för Kingsley Coman.

Utöver Ribery så är även Jerome Boateng efter månader av skador på väg tillbaka. Då återstår enbart Holger Badstuber och Arjen Robben på skadelistan, som fortfarande är långtidsskadade och tvingas vila.

Mer artiklar om Champions League på Silly Season Sverige:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365