Andriy Yarmolenko till Premier League-toppklubb

Andriy Yarmolenko till Premier League-toppklubb
bet365

Vill till en stor engelsk klubb

Den talangfulle yttern Andriy Yarmolenko har länge kopplats med en flytt till Premier League, en flytt som till sommaren kan bli verklighet men enbart till en toppklubb i Premier League eller Bundesliga säger Dynamo Kievs president Ihor Surkis.

Flertalet Premier League klubbar, däribland Arsenal, Everton och Stoke har länge ryktats vara väldigt intresserade av den ukrainske mittfältsytterns Andriy Yarmolenko som för tillfället spelar för Dynamo Kiev. Den talangfulle offensiva kraften anses vara en av de mest talangfulla ukrainska spelarna just nu och har under en längre tid varit på de engelska klubbarnas radar men ingen aktion har tagits för att få över Yarmolenko. Arsenal sägs ha lagt ett bud på ukrainaren men inget konkret har ännu dykt upp. Klubbens president Ihor Surkis har sagt att Yarmolenko inte kommer att säljas till någon gammal klubb eller för en liten summa.

Nu rapporterar The Daily Mail att Yarmolenko har ett godkännande om att lämna Dynamo Kiev, men enbart för en toppklubb i Premier League. Detta grusar förhoppningarna hos mindre klubbar så som Everton och Stoke, som båda sägs ha planerat att lägga bud på yttermittfältaren till sommaren. Kiev är öppna för att sälja spelaren men det måste ske för rätt pris och spelaren själv vill gärna spela i England eller i Bundesliga i Tyskland.

– Jag är inte säker på att Yarmolenko kommer att lämna Dynamo till sommaren, sade klubbens president Surkis till Futbol 1.

– Om vi får ett erbjudande som tillfredställer Dynamo och Yarmolenko vill gå till klubben, så kommer jag låta honom. Han är redan en toppspelare, så han borde gå till en toppklubb. Min position är att vi inte borde låta Yarmolenko gå till klubbar som Everton och Stoke City. Dynamo är Dynamo och Stoke är Stoke . Vi spelar i Champions League och Stoke City kämpar för överlevnad, fortsätter Surkis.

26åringen har gjort 19 mål på 34 matcher under den gångna säsongen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply