Guardiola tar över engelska landslaget?

Pep Guardiola blir engelsk landslagstränare?

Under en presskonferens fick Pep Guardiola en fråga om att bli engelsk landslagstränare, spanjoren var inte intresserad av att svara och störtade ut ur pressalen.

Pep Guardiolas kontrakt med Bayern München går ut efter den pågående säsongen och ännu har det inte kommit några uppgifter om att spanjoren ska förlänga sitt kontrakt med de tyska mästarna. Det har pratats mycket om en flytt till Premier League och bland annat Manchester City men under de senaste dagarna har ryktet om en ny tränarpost dykt upp, nämligen jobbet som förbundskapten i det engelska landslaget.

Det var under torsdagskvällen som brittisk media gick ut med ryktet om att den före detta Barcelona-tränaren skulle vara på väg att ta över Roy Hodgsons tränarposition efter EM 2016, men det hela gillades inte av Guardiola, som visade sitt missnöje på fredagsförmiddagen. Katalanen ska enligt både engelsk och tysk media ha svarat kort och sedan lämnat rummet.

– Kom igen, jag är tränare i Bayern München, tack så mycket och auf wiedersehen, ska tränaren ha sagt på presskonferensen innan söndagens match mot Mainz Bundesliga.

 

Guardiola som tagit sitt lag till två raka Bundesliga-titlar har denna säsong blivit ifrågasatt om han verkligen är rätt man för tränarjobbet i den tyska storklubben.

Totalt har det blivit 16 titlar för Pep Guardiola som tränare.

Barcelona (2008-12)
La Liga x3
Champions League x2
Copa del Rey x2
UEFA Super Cup x2
Club World Cup x2

Bayern Munich (2012-)
Bundesliga x2
DFB-Pokal x1
UEFA Super Cup x1
Club World Cup x1

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply