Uniteds rekordvärvning var nära Arsenal

Anthony Martial kunde gått till Arsenal

Kritiken om att Arsene Wenger inte köper spelare fortsätter och denna gången är det United-spelaren Anthonys agent som uttalar sig om tränaren.

Sommarens stora transfer till Premier League var utan tvekan Manchester UnitedAnthony Martial som snabbt ifrågasattes på grund av den höga transfersumman. Enligt brittiska Sky Sports ska även Arsenal ha varit ute efter Martial men aldrig lagt ett formellt bud på fransmannen. Anledningen ska ha varit att Wenger ska ha sett spelaren som en ytterforward istället för en centerforward.

–  Anthony är en äkta modern centerforward som även kan spela på kanten. Jag är överraskad över Arsene Wengers analys, som med största sannolikhet följt honom sen han var tonåring. Han ska inte ha köpt Martial då Wenger ansåg att han var en ytterforward. Jag kan acceptera tanken att han kan spela på kanten men han kan så mycket mer än så. I fotboll finns det de som följer spelare, och de som köper spelare, säger spelarens agent Philippe Lamboley.

Martial köptes från Wengers gamla klubb Monaco till United för en summa på 36 miljoner pund men skulle samtliga bonusar tas ut kommer Premier League-klubben att betala 58 miljoner pund för 19-åringen. Än så länge har spelaren gjort ett mål per 56:e minut i sina tre matcher mot Liverpool, Southampton och Ipswich.

 

Kan slå flertalet rekord

Det är inte bara transfersummaren som slår rekord. Spelarens fina inledning hos The Reds har även gjort att 19-åringen nu har chansen att så flertalet rekord, både klubbmässigt och ligamässigt.

 

Läs mer: Martial är bättre än Rooney och Ronaldo

Läs mer: Premier League TV-tider – PL-matcher på TV – Omgång 7

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply