Dansk mittfältare till spanska CL-klubben?

Mittfältaren skriver på för Sevilla?

Celta Vigos 32-årige dansk kan skriva på för Europa League-vinnarna Sevilla i dagarna.

Michael Krohn-Dehli som för tillfället spelar i spanska Celta Vigo kan komma att byta klubb under sommaren, det bekräftade spelaren själv när under det danska landslagslägret i Helsingör, norr om Köpenhamn. Dansken som flyttade till Spanien 2012 efter fyra år i klubben ser nu ut att lämna Vigo för en flytt till Sevilla för att representera Europa League-vinnarna under nästa säsong. Tack vare vinsten i finalen mot Dnipro Petrovsk kommer man även att delta i gruppspelet av nästa års Champions League vilket lockar dansken som hunnit bli 31 år väldigt mycket. 

”Uttalar mig snart”

Under den danska landslagssamlingen fick spelaren frågor om sin framtid och mittfältaren kommenterade det hela med att han snart kommer att berätta vad han kommer att göra nästa säsong. För tillfället befinner sig det danska landslaget på läger då man möter Montenegro 8 juni och Serbien fem dagar senare då det är EM-kval som gäller i den sista matchen. Mittfältaren ville inte uttala som om en potentiell flytt till Sevilla men bekräftade att han ville att flytta till ett lag som hade högre ambitioner än Celta Vigo samt ett lag som spelade någon europeisk turnering. Krohn-Dehli sägs även trivas med livet i Spanien vilket ska vara en av anledningarna till att han väljer att skriva på för Sevilla istället för att gå utomlands.

Spelaren som varit i klubben i tre säsonger har vid flera tillfällen sagt att han är väldigt lycklig i Vigo, men parterna har ännu inte kunnat komma fram till en överenskommelse om att förlänga mittfältarens kontrakt.

Löper mest i La Liga

Michael Krohn-Dehli är den spelare i den spanska högstaligan som sprungit mest denna säsong. Dansken har totalt sprungit 233,55 kilometer under säsongen vilket är 2 kilometer längre än tvåan Mikel Rico Athletic Club.

SE ÄVEN: TOPP 10: Dyraste startelvorna i Premier League

SE ÄVEN: Officiellt: Ferdinand lägger skorna på hyllan

SE ÄVEN: ”Vi kan köpa både Cristiano Ronaldo och Messi”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply