City-försvarare på plats i Turkiet – på väg till Galatasaray

14 miljoner kronor vill Manchester-klubben ha för en säsongslång utlåning

20-årige mittbacken Jason Denayer gjorde succé under fjolårssäsongen i Celtic, där han spenderade säsongen på lån från Manchester City. Nu är han tillbaka i Premier League-klubben, men konkurrensen är stenhård, vilket öppnar dörrar för en ny utlåning. Enligt uppgifter från Turkiet befinner sig Denayer i Istanbul för slutförhandlingar med Galatasaray.

Jason Denayer anslöt till Manchester Citys ungdomsakademi som nybliven 17-åring 2012 och spenderade där ett år innan han blev uppflyttad till A-laget. Det blev dock aldrig någon tävlingsmatch för Manchester-klubben på seniornivå innan han inför den gångna säsongen lånades ut till skotska Celtic. I skotska Premiership blev det däremot desto mer speltid då Denayer smällde dit fem mål på 29 matcher, samt spelade 90 minuter i alla sex matcher i Europa League.

Tiden i Celtic var succéartad för Jason Denayer, och när belgaren återvände till Manchester City i juli skrev han på ett nytt kontrakt som sträcker sig över ytterligare fem säsonger. Med mittbackar som Vincent Kompany, Eliaquim Mangala och Martín Demichelis i truppen blev dock konkurrensen om startplatserna stenhård för Denayer, och efter att City nu även har värvat in Nicolás Otamendi från Valencia så får belgaren nu söka speltid på annat håll.

På plats i Istanbul

Nu verkar dock Jason Denayer och hans agent ha funnit en klubb med något större möjligheter till speltid. Efter att de senaste dagarna ha ryktats vara på väg till Galatasaray så flög idag Denayer, enligt turkiska Hürriyet, ner till Istanbul och kommer att vara på plats på Türk Telekom Arena ikväll då Galatasaray tar emot Osmanlıspor i den turkiska ligan. Detta innan samtliga parter slutförhandlar de sista detaljerna och slutför lånet, som det alltså handlar om, från Manchester City.

Det är alltså inte långt ifrån att utlåningen till Galatasaray kan slutföras. Enligt Hürriyet vill Manchester City ha ungefär 14 miljoner kronor för affären, samtidigt som Galatasaray vill inkludera en utköpsklausul i låneavtalet. Jason Denayer, som har spelat tre landskamper för Belgien, värderas till ungefär 27 miljoner kronor enligt tyska Transfermarkt, och det återstår nu att se om klubbarna kan komma överens.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply