Uppgifter: ”Det blir Didier Drogbas nya klubb”

Det har spekulerats om flera möjliga klubbadresser för den ivorianske landslagsmannen, men nu ser det ut som att hans nästa destination är klar.

Didier Drogba avgjorde Champions League-finalen 2012 då han både kvitterade matchen till 1-1 mot Bayern München för att ta det till förlängning och satte den avgörande straffen i straffläggningen. Det såg ut att bli hans sista match för klubben någonsin, men han återvände till klubben inför den gångna säsongen. Det blev en ny ligatitel för ivorianens del, och han tackades av mer ordentligt denna gång, då han fick en halvtimmes spel trots skadebekymmer i Chelseas avslutande ligamatch. Då fick han bära kaptensbindeln och ta emot stående ovationer när han byttes ut under den första halvleken.

Flera klubbar jagar Drogba

Nu är det definitivt att 37-åringen inte kommer att återvända till klubben. Det har ryktats om att han skulle gå till MLS-klubben Chicago Fire, men den amerikanska klubben har fått rejält med konkurrens.

Den italienska storklubben Inter vill ge Drogba ett sista år i Europa innan han flyttar vidare till USA för att avrunda karriären. Roberto Mancini uppges vara mycket sugen på att ha Drogbas rutin i truppen när hans lag nästa säsong storsatsar för att ta sig tillbaka till toppen.

Även Antalyaspor, som sedan tidigare har värvat Samuel Eto’o, ska ha varit intresserade, även om det ska ha svalnat.

Det blir hans nya destination

Det uppges nu att hans klubbadress är klar, och det blir i sådana fall ingen av de ovanstående klubbarna. Enligt Daily Mail ska Montreal Impact vara mycket nära en värvning av Drogba. Enlig tuppgifterna ska den kanadensiska klubben ha erbjudit spelaren ett 18-månaderskontrakt.

Totalt blev det 164 mål på 379 matcher för den ivorianske fotbollsikonen i Chelsea-tröjan. På Stamford Bridge hänger fortfarande en flagga med texten ”Drogba Legend”, precis som den gjorde under åren han var i Shanghai Shenhua och Galatasaray mellan sina två sejourer i Chelsea.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365