Terry: ”Jag hoppas Drogba stannar”

John Terry har uttalat sig om Didier Drogbas framtid i Chelsea

Didier Drogba kom tillbaka till Chelsea inför säsongen efter ett par år borta från klubben, under säsongen har den ivorianske anfallaren mest fått spela andra och tredje-fiol bakom Diego Costa och Loic Remy. Nu hoppas iallafall Chelseas lagkapten John Terry att hans kompis får stanna i klubben.

Didier Drogba kom inför säsongen tillbaka till Chelsea på ett 1-årskontrakt. Nyligen var José Mourinho ute och sa att inga kontraktsförhandlingar har skett mellan klubben och den ivorianske anfallaren angående en förlängning. Drogba som nyligen fyllde 37 år har tidigare sagt att han inte har några som helst planer på att lägga skorna på hyllan, trots att han ofta fått agera både andra och tredje-fiol i Chelsea bakom både Diego Costa och Loic Remy under säsongen.

Nu får han medhåll av Chelsea-kaptenen John Terry. Den 34-årige mittbacken hoppas att klubben ger sin kamrat ett nytt ettårskontrakt. Terry säger att Drogbas närvaro i lagets omklädningsrum är värt ett nytt kontrakt.

– Han har varit fantastisk med tanke på att han har varit tvungen att ha tålamod. Självklart hade han velat ha lite mera speltid, men Diego Costa har sprungit mycket och gjort mycket mål för oss, säger lagkaptenen Terry enligt London Evening Standard.

– Men Drogbas erfarenhet, och på sättet han pratar inför matcherna, samt efter förluster när du känner dig nere och behöver någon att prata med. Det finns gånger som vi varit oroliga efter en förlust och han har sagt att vi kommer komma tillbaka och att det är inget att oroa sig för. När du hör någon som han prata så, köper alla det.

Viktig roll utanför planen

Trots Drogbas sparsamma speltid under säsongen har han ändå lyckats har han ändå stått för en rad viktiga insatser, med bland annat mål mot både Tottenham och Manchester United. Terry är angelägen om att hans lagkamrat ska stanna kvar i klubben.

– Låt oss hoppas att han är en del av truppen även nästa säsong. Han har en roll både på planen och utanför den. Och även om han inte får så mycket speltid har han en stor och viktig roll utanför planen, avslutar Terry.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365