Officiellt: Jan Vertonghen förlänger med Tottenham Hotspur

Officiellt: Jan Vertonghen förlänger med Tottenham Hotspur

Mittbacken förlänger till 2019

Tottenham Hotspurs hyllade mittback Jan Vertonghen väljer att förlänga med klubben, efter många ryktesgångar huruvida den belgiske försvararen skulle stanna i klubben eller söka sig någon annanstans.

Tottenham Hotspur är kända för att ha ett av de bästa försvaren i den engelska högstadivisionen Premier League, detta mycket tack vare deras starka mittbackspar Toby Alderweireld och Jan Vertonghen. Spurs erfor sitt första nederlag i Premier League förra helgen, då de förlorade mot Londonrivalerna Chelsea, men gick innan dess 12 omgångar obesegrade, mycket tack vare deras defensiv. Dessvärre har de dem senaste veckorna åkt på en del skador på försvaret, vilket har kastat om bland annat Vertonghens position. Det har länge varit klubbens och supportrarnas önskan att skriva på en förlängning med den belgiske mittbacken, speciellt efter i höstas då många av klubbens stjärnor, till exempel Christian Eriksen, Dele Alli och Eric Dier alla skrev på nya kontrakt. Igår stod det klart att klubbens stjärnanfallare Harry Kane, jagad av bland annat Manchester United, skriver på ett nytt kontrakt till 2021 och idag offentliggjorde klubben att även Vertonghen väljer att förlänga.

Belgaren har skrivit på ett kontrakt som gäller till juni 2019 och går nu in på sin femte säsong i Londonklubben. Vertonghen började sin karriär i holländska Ajax, där han spelade över 200 matcher och var kapten för laget. Han fick vinna två stycken Eredivisie-titlar med klubben 2011 och 2012. Vertonghen har även frekvent medverkat i Belgiens landslag och var med och spelade VM 2014 i Brasilien såväl som EM 2016 i Frankrike, där Belgien gjorde bra ifrån sig.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply