Officiellt: Dele Alli förlänger med Tottenham

Officiellt: Dele Alli förlänger med Tottenham

Den unge stjärnan stannar i Londonklubben

Det står nu klart att Tottenhams unga stjärnskott Dele Alli förlänger med den engelska klubben på ett kontrakt som håller talangen kvar i klubben till 2022.

Tottenhams energiske och unge mittfältare Dele Alli har skrivit på ett nytt kontrakt med klubben, meddelar Spurs på sin officiella hemsida efter att allting är klart. Det handlar om ett kontrakt som binder 20åringen i klubben till 2022. Han är inte den enda Tottenhamspelare att skriva på ett nytt kontrakt, även Christian Eriksen, Eric Dier, Tom Carroll och Harry Winks har under den senaste månaden förlängt sina kontrakt.

Alli kom till Tottenham från MK Dons i februari 2015, men stannade kvar i League One-klubben till säsongen 2015/2016, då han anlände till Tottenham och fick se sig själv få speltid på en gång. Det var en tjänst som han såg till att ge tillbaka till tränare Mauricio Pochettino, med 11 mål och nio assists på sina 38 Premier Leaguematcher för klubben.

– Jag är glad över att vara här och spela i Tottenham. Personligen kan jag inte tänka mig någonting bättre, med fansen, tränaren vi har här och det unga laget. Det är ett fantastiskt ställe att vara på, sade Alli via Tottenhams hemsida.

Sin Tottenhamdebut gjorde han mot Manchester United i augusti 2015 och gick vidare med att göra 10 mål på 46 matcher i alla turneringar förra säsongen. Alli var en nyckelspelare i Tottenhams fina form som såg dem ta en tredjeplats i ligan och därmed få direktkvalificering till Champions League. Alli kommer ihåg sin debut förra året och hur snabbt allting har gått.

– Jag kommer ihåg den matchen, jag förväntade mig inte att få spela så snabbt som jag gjorde och göra en skillnad i laget. Det hände så snabbt, starta i Tottenham, spela för England … det har varit ett galet år för mig och det finns så många människor jag måste tacka.

– Jag är glad över att vara i den här klubben och jag kan inte tacka tränaren och tränarstaben nog för allt de har gjort för mig, och fansen, de har varit bakom mig sedan jag skrev på. Förhoppningsvis finns det många bra stunder framöver, avslutade Alli.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply