Officiellt: Eric Dier skriver nytt kontrakt med Tottenham

Officiellt: Eric Dier skriver nytt kontrakt med Tottenham

Mittfältaren skriver på till 2021

Tottenham Hotspur har skrivit på ett nytt kontrakt med mittfältsklippan Eric Dier och har knutit sig an till engelsmannen på ett kontrakt som sträcker sig till 2021.

Tottenham Hotspurs mittfältsklippa Eric Dier, som har varit en viktig och drivande kugge i Tottenhams defensiv såväl som offensiv, har skrivit på ett nytt kontrakt som sträcker sig till 2021 meddelar klubben på sin officiella hemsida.

– Det har varit två helt otroliga år, från den där första intervjun till nu, förändringen har varit fantastisk och jag är så glad att fortsätta på den här resan, sade Dier till Tottenhams officiella hemsida.

– Jag ser verkligen fram emot framiden och det är vad som gör det så lätt att vilja stanna här – den fantastiska tränare vi har, den fantastiska klubben, supportrarna, all infrastruktur, den nya arenan som byggs – det är allt väldigt exalterande och jag vill växa med klubben i samma takt.

Dier kom till Tottenham från Sporting Lissabon för 4 miljoner pund i augusti 2014. Under sin tid i klubben har han hunnit gå från att spela i försvaret, där han gjorde bra ifrån sig, till att få en roll som sittande mittfältare vilket har passat 22åringen som handen i handsken, han har utvecklats och vuxit i sin roll och tillsammans med Moussa Dembélé har de bildat en nästintill ogenomträngbar mur på mittfältet. Dier har hittills gjort 68 matcher för Spurs och det har blivit fem mål för engelsmannen.

Dier föddes i Cheltenham men flyttade till Portugal när han var enbart sju år gammal. Han tillfrågades av det portugisiska fotbollsförbundet om han var intresserad av att spela för Portugal men 22åringen avböjde erbjudandet. Dier var en del av Englands trupp i EM 2016 och imponerade trots lagets tråkiga resultat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply