Mousa Dembele kan stängas av 10 matcher

Mousa Dembele kan stängas av 10 matcher

Efter att ha petat Diego Costa i ögat

Mousa Dembele kan stå inför en avstängning på 10 matcher då den belgiske mittfältaren under Tottenhams match mot Chelsea enligt bildupptagningen försöker peta Diego Costa i ögat, vilket det engelska fotbollsförbundet inte finner okej.

Matchen mellan Chelsea FC och Tottenham Hotspur gick väldigt vilt till. Det var ett laddat derby med mycket känslor, då både viktiga poäng i toppstriden och stolthet stod på spel. Under matchen utbröt ett flertal bråk där större delen av båda lagen såväl som tränarna var involverade. Under ett av dessa bråk flyger Mousa Dembele och Diego Costa ihop och man kan urskilja att Dembele försöker peta Costa i ögat. Detta är dock ingenting som domarna uppmärksammar under matchen utan blir upptaget på videoupptagningen som granskas efter matchen.

The Sun rapporterar nu att Dembele kan stå inför en 10-matchers avstängning på grund av sitt beteende mot Costa. Cheferna i FA, det engelska fotbollsförbundet, ser en sådan företeelse lika allvarlig som Luis Suarez ökända bitande på Chelseas Branislav Ivanovic. För den händelsen fick den f.d. Liverpoolstjärnan en avstängning på 10 matcher under 2013. Detta är alltså samma straff som Dembele kan komma att stå inför.

Domare Mark Clattenburg missade detta bråket under matchen men det ses på som en ”extraordinär händelse” vilket betyder att FA har fritt fram att döma Dembele. Utöver händelsen mellan Dembele och Costa är det inte troligt att någon annan spelare kommer att dömas, trots att de alla förlorade huvudena. Men klubbarna kommer att få böter då de inte kunde kontrollera sina spelare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply