Paul Pogba har 20 dagar på sig att byta klubb

bet365
Paul Pogba har 20 dagar på sig att byta klubb

Juventus har satt en deadline

Paul Pogba är en av världens bästa mittfältare och därför också väldigt eftertraktad, så för att undvika en utdragen transferhistoria har Juventus satt en deadline på 20 dagar för mittfältaren att bestämma sig på.

Paul Pogba, som för tillfället spelar i Juventus som nyligen vunnit sin femte Scudetto i rad, anses vara en av de bästa mittfältarna i världen och det är många klubbar som skulle betala mycket pengar för att få 23åringens underskrift. Några av alla de klubbar som är intresserade är Chelsea, de spanska jättarna Barcelona och Ligue 1 mästarna Paris Saint-Germain. Bud för den franske mittfältaren är någonting som Juventus förväntar sig till sommaren och de kräver åtminstondes 100 miljoner euro, ungefär 78 miljoner pund. Men idealet för den italienska klubben hade varit att få behålla deras mittfältsman och deras mål är att investera i truppen inför den kommande säsongen. De har vunnit fem stycken Scudetto, fem Serie A-titlar, i rad och har ambitioner att ta hem Champions League bucklan.

Den italienska tidningen Gazzetta dello Sport skriver via Express att cheferna i Turin nu har gett Pogba en kort deadline, på 20 dagar, för att reda ut sin framtid. Klubben vill undvika förra årets transferhistoria där Pogba enligt rapporter var nära att skriva på ett förkontrakt med Barcelona. Då de spanska jättarna hade ett transferförbud 2015 försökte de lösa en deal som skulle fått fransmannen att byta klubb i januari i år, något som dock inte gick igenom.

Före detta tränaren Marcelo Lippi har försökt rättfärdiga säljandet av Pogba genom att jämföra det med när klubben sålde Zinedine Zidane 2001 men istället värvade in tre nya starka spelare i Gianluigi Buffon, Lilian Thuram och Pavel Nedved. Dock menade han även på att klubben borde försöka behålla mittfältaren, vilket skulle visa på styrka och beslutsamhet att ta sig in i Europas elit.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply