Luis Enrique: Vill inte släppa stjärnan

Luis Enrique vill inte släppa Pedro

Barcelona-yttern Pedro närmar sig en flytt till dem engelska mästarna Chelsea på jakt efter mer regelbunden speltid.

Pedro Rodriguez har i huvudsak använts som inhoppare den gångna säsongen och användes även som det under Champions League-finalen senast där spanjoren hann med en assist på sina enstaka minuter på plan. Efter att ha förlängt med Barcelona så sent som i juni så verkar dock hans framtid ha blivit än mer osäker.

Sänkte utköpsklausulen markant

Pedro sägs ha haft en utköpsklasul på hisnande 150 miljone euro. En klausul som har blivit reducerad till ynka 30 miljoner i jämförelse. Ett tecken på att Barcelona lägger ut spelaren på marknaden.

Enligt rapporter är Chelsea intresserade av den dubbelfotade yttern och Pedro själv verkar vilja gå till dem engelska mästarna efter samtal med förre Barcelona-kollegan tillika landslagskamraten Cesc Fabregas samt självaste José Mourinho.

Vill inte släppa spelaren

Men trippel-tränaren Luis Enrique har uttalat sig om att han inte vill släppa spelaren till varken Chelsea eller någon annan klubb.

– Jag vill inte att någon lämnar, men det finns en klausul. Vi måste respektera hans val, säger Luis Enrique enligt The Guardian.

– Jag lurar inte någon men jag kan inte garantera speltid till någon. Det kommer att vara hans[Pedros] personliga val, fortsatte han.

”Svår situation”

Spelaren själv menar att han befinner sig i en svår situation men att han inte vill tänka på det nu.

– Jag vill inte tänka på framtiden. Jag vill vila, behålla mitt lugn och börja försäsongen på onsdag med resterande truppen och efter det får vi se vad som händer, säger Pedro enligt The Guardian.

Pedros nuvarande kontrakt med Barcelona sträcker sig till 2019 men frågan är om 27-åringen blir kvar så länge.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply