Duo gör upp om Atlético-försvarare

Roma och Marseille vill låna Manquillo

Enligt fransk media ska två klubbar vara ute efter Atlético Madrids ytterback som förra säsongen var utlånad till Liverpool i Premier League.

Javier Manquillo har det inte lätt att slå sig in i Atlético Madrids startelva. 21-åringen har inte riktigt fått chansen då den spanske landslagsmannen Juanfran varit otroligt bra under de senaste säsongerna. En av anledningarna till att Manquillo lånats ut är förutom brist på speltid även att spelaren måste förbättra sitt försvarsspel, någon som kan inte riktigt lyckades med fullt ut under sin tid på Anfield. Atléticos tränarstabb med Diego Pablo Simeone i spetsen tror väldigt mycket på spelaren men man vill att han ska utvecklas innan han återvänder till La Liga-klubben för att utmana om en plats i startelvan.

AS Roma och Olympique Marseille intresserade

Nu rapporterar France Football att Olympique Marseille ska vara beredda att erbjuda spelaren ett kontrakt som sträcker sig över den kommande säsongen. Manquillo har kontrakt med Atlético till och med 2018 och anses vara en av klubbens största talanger. I och med att spelaren kommit överens med Liverpool om att inte fortsätta i Premier League-klubben den kommande säsongen har ryktena kommit upp om att flera andra klubbar ska vara intresserade av spelarens tjänster.

21-åringen har intressanter i både Serie A och Ligue 1 där AS Roma och Olympique Marseille ska vara de klubbar som sägs vara närmst en överenskommelse med den spanske U21-landslagsmannen. Under en längre tid har Marseilles tränare Marcelo Bielsa visat intresse för spelaren och den före detta Athletic Club-tränaren ska vara positiv till en inlåning av försvararen som han troligen kommer att garantera mycket speltid.

15 matcher i Liverpool

Förra säsongen blev det totalt 15 matcher för Manquillo i den helröda tröjan och spanjoren deltog bland annat i Champions League-spelet där det totalt blev fyra matcher. I början satsade Brendan Rodgers mycket på spelaren men med tiden tappade tränaren förtroendet för spelaren som nu alltså letar efter en ny klubbadress.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply