Jose Mourinho planerar värvning av Harry Kane och John Stones

Jose Mourinho planerar värvning av Harry Kane och John Stones

Vill även åt Zlatan och Sanches

Trots att Louis van Gaal planerar att stanna på posten som Manchester Uniteds tränare så rapporteras det flitigt om att Jose Mourinho är lika säker på att han kommer få ta över som tränare, och han har redan gjort en lista med vilka spelare han vill värva.

För tillfället så är det väldigt oklart och förvirrande hur det ser ut i Manchester Uniteds tränarstab nästa säsong. Nuvarande tränaren Louis van Gaal har sagt att han vill stanna nästa säsong också, trots ett ganska mediokert år bakom sig. Jose Mourinho har länge varit på tal som ersättare för holländaren, ända sedan han fick sparken från Chelsea i höstas. Enligt Daily Star så rapporteras det nu om att Mourinho är väldigt säker på att det är han som kommer ta över på Old Trafford nästa säsong och han skall till och med redan ha sett ut vilka nya värvningar han vill ta in. Det handlar om några av Europas hetaste spelare för tillfället och det sägs att han vill ha åtminstondes fem nya spela för att kunna få ut United och kämpa för Premier League-titeln igen.

Det skall vara Tottenhams Harry Kane och Evertons John Stones som står högst upp på den portugisiske tränarens önskelista, men även Zlatan Ibrahimovic och Renato Sanches från Benfica. Ibrahimovic ryktas redan vara på väg till United och har sedan tidigare ett mycket bra förhållande med Mourinho sedan deras tid tillsammans i Inter. Sanches delar agent med Mourinho – Jorge Mendes – vilket skulle kunna hjälpa till att övertala Sanches om att resa över till Manchester. Stones kan komma att bli svårare, då Mourinho redan försökt att värva den engelske försvararen ett antal gånger under sin tid i Chelsea. Men då fick han varje bud avspisat.

Den fore detta Tottenham och United anfallaren Teddy Sheringham har uppmanat Kane att överlägga en flytt till Old Trafford, detta trots att Spurs kommer att landa högt upp, på bekvämt avstånd från van Gaals trupp i ligatabellen.

– Ska han flytta precis nu? Jag vet inte. Timing är en rolig grej inom fotbollen då du måste ta chansen när den kommer, sade Sheringham.

– Gör du inte det, så kommer kanske en annan anfallare gå till United eller Real Madrid eller vem det är vi pratar om och du kommer inte få den chansen igen på fyra eller fem år. Du har bara en period av cirka 12 år inom den professionella fotbollen och när sådana här chanser dyker upp så måste du ta tuffa beslut, avslutar Sheringham.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply