John Terry stannar i Chelsea

John Terry stannar i Chelsea

Det blir ett år till för Chelsealegenden

Det har varit mycket snack fram och tillbaka om huruvida John Terry kommer att stanna i Chelsea eller få gå till sommaren och länge har det sett ut som att klubbikonen lämnar till sommaren, men efter att ha blivit erbjuden och tackat ja till ett nytt ettårskontrakt är affären klar.

John Terry har länge omgetts med rykten om hur hans framtid i Chelsea ser ut. Mittbacken har varit med klubben sedan han var 14 år och har spenderat hela sin karriär i det blåa stället på Stamford Bridge. Men efter en säsong som inte har varit särskilt lyckosam för vare sig klubben eller Terry som person så har det börjat snackas om att byta ut den åldrande försvararen. Säsongen har kantats av skador och han har även lämnats utanför truppen vid flertalet tillfällen, något som bara eldat på alla rykten.

Men i förra veckan dök det upp rapporter om att Chelsea skall ha erbjudit Terry ett nytt kontrakt på ett år, som försvararen dock var tveksam till att ta. Men i ett emotionellt tal efter Chelseas 1-1 match mot mästarna Leicester så talade kaptenen ut och berättade att han skulle skriva på det nya kontraktet, detta rapporterar Daily Star. Det skulle dock innebära en mindre lön och han har även övervägt en pengadominerad flytt till den kinesiska superligan. Detta blir nu dock inte av utan Terry stannar på Stamford Bridge under ännu ett år.

– Vi vill alla samma sak. Under en väldigt lång tid har jag sagt att jag vill vara här för resten av min karriär, sade Terry till supportrarna efter matchen.

– Vi har haft ett par dagar då vi pratat med klubben. Jag vill stanna. Klubben vet det, fansen vet det. Chelsea är mitt liv lika mycket som det är erat. Ni har varit en stor del av de bästa stunderna av mitt liv inuti den här arenan.

Även Chelseatränaren Guus Hiddink, som gjorde sin sista match med klubben innan nye tränaren Antonio Conte tar över efter EM 2016, uttalade sig om situationen.

– Det är bra när båda parterna börjar prata med varann. Personligen så hoppas jag att de lyckas komma till en lösning. När de pratar skall jag inte förstöra det genom att börja spekulera. Han är fortfarande fysiskt fit och mentalt sett väldigt fit, så han kan tillföra mycket vart han än vill spela, sade Hiddink.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply