Drogba har inga planer på att lägga skorna på hyllan

Didier Drogba talar ut inför framtiden

Chelsea-ikonen Didier Drogbas kontrakt med Premier League-giganterna löper ut till sommaren men han stannar gärna kvar i Chelsea – om klubben vill ha honom.

Många trodde att Didier Drogbas karriär var på väg utför när han, efter att ha avgjort Champions League-finalen 2012 för sitt Chelsea, valde att skriva på för Shanghai Shenhua. Men efter endast 11 matcher i den kinesiska klubben så flyttade ivorianen till Turkiet och Galatasaray, där han visade att han fortfarande håller en hög internationell nivå, främst tack vare bra insatser i CL. När så Fernando Torres lämnade Chelsea inför den här säsongen så valde klubben att att värva Diego Costa och till supportrarnas stora lycka anslöt även Drogba till laget, som var tänkt att bli en joker bakom förstahands-alternativen, Diego Costa och Loic Remy.

”Jag har bestämt mig, detta är inte min sista säsong”

Drogba skrev på ett kontrakt som sträckte sig över säsongen 2014/2015 och ingen överenskommelse om en förlängning har ännu nåtts. Nu går 37-åringen ut i media och pratar om framtiden.
– Jag har tagit ett beslut om framtiden, ja eller nej, detta är definitivt inte min sista säsong, säger Drogba till Daily Mirror.

Den högt ansedda engelska tidningen menar att anfallaren gärna vill fortsätta i Chelsea även över nästa säsong, men det sägs vara helt upp till klubben att bestämma Drogbas öde.

José Mourinho förbereder sig för ett liv utan Drogba

Medans Drogba, som spelat 35 (25 inhopp) matcher under säsongen, suktar efter ett nytt kontrakt med ”the Blues”, så letar managern José Mourinho alternativ till anfallspositionen ifall Drogba skulle försvinna. Daily Mirror rapporterade i förra månaden att den portugisiske supertränaren överväger att försöka låna Emmanuel Adebayor över nästa säsong som en ersättare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365