Didier Drogba återvänder till Chelsea efter spelarkarriären

Didier Drogba överens med Chelsea om återkomst

Säger i en intervju med BBC Africa att han har en överenskommelse med Chelsea när han väl lämnar Montreal Impact och lägger skorna på hyllan.

Chelsea är den klubb där Didier Drogba spenderat mest tid under sin karriär som fotbollsspelare. Nu säger ivorianen att han kommer att återvända till Stamford Bridge efter att han avslutat sin karriär som fotbollsspelare.

– Jag kommer med glädje att återvända till en klubb som satsade väldigt mycket på mig. Varför inte som tränare? jag utesluter inte heller att återvända för att bli sportchef, ungdomstränare eller som anfallstränare, säger Drogba i en intervju till BBC Africa under torsdagen.

– Jag vill ge tillbaka lika mycket som klubben har gett mig. Jag har en överenskommelse klubbledningen, säger ivorianen.

 

Officiellt har klubben inte gått ut med någon information om anfallarens framtid men att han skulle ta över som huvudtränare direkt känns inte särskillt troligt.

Didier Drogba spenderade totalt nio år i klubben som spelare, detta över två sejourer som varade mellan 2004 och 2012 samt säsongen 2014/2015.

Dominerar i MLS

I somras lämnade Didier Drogba Chelsea för att skriva på för Montreal Impact i amerikanska MLS och anfallaren har inte trappat ner sen flytten. Denna säsong har det totalt blivit 12 mål på 14 matcher för hans nya lag där flertalet av de har varit riktiga klassmål.

Under sin tid i Chelsea vann Didier Drogba fyra Premier League-titlar, fyra FA-cuptitlar och tre ligacuptitlar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply