Chelseas skadebeskymmer inför het period

Chelsea har ångat på som tåget i Premier League. Man toppar såväl ligan som sin Champions League-grupp och är även vidare i den inhemska ligacupen. Mycket på grund av att José Mourinho inte har haft någon större skadebeskymmer i sin trupp – fram tills nu.

På dagens presskonferens bekräftade den portugisiske tränar-geniet att hans lag har en del skadebeskymmer inför en viktig och hektisk period där Chelsea spelar sju matcher på bara en vecka – varav en riktig tungviktare borta mot Manchester United.

Ramires, André Schürrle, John Obi Mikel och succéförvärvet Diego Costa är alla otillgängliga inför morgondagens Champions League-match mot Maribor på Stamford Bridge. 

Dem tre förstnämnda är nog inga med ingjutna startplatser och går nog att ersätta. Dock är det större orosmoln kring Diego Costa som tidigare har missat matcher – bland annat senast mot Crystal Palace – men då för inte riskera någon allvarlig skada. Nu menar Mourinho att anfallaren brottas med en egentlig skada men ger ingen besked på när brassespanjoren är åter. 

– Diego kommer inte att spela imorgon[mot Maribor]. Han har en skada, inte en ”nästans-skada” som tidigare. Han missar morgondagens match men jag kan inte säga huruvida han blir frisk för nästa helg, sa Mourinho till pressen.

Chelsea får förlita sig på nyförvärvet Loic Remy samt nygamle Didier Drogba under Costas frånvaro. Duon har gjort ett mål sammanlagt, åtta färre än Diego Costas målskörd hittills denna säsong.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply