Chelsea intresserade av Jamie Vardy och Mousa Dembele

bet365

Redo att kasta ut 40 miljoner pund för duon

Chelsea sägs vara intresserade av att knipa Leicesters stjärnanfallare Jamie Vardy och Tottenhams mittfältsklippa Mousa Dembele i det uppkommande vintertransferfönstret.

Jose Mourinho’s Chelsea, förra årets vinnare av Premier League, har inte haft en så bra start på den här säsongen – minst sagt. Men i det stundande transferfönstret i januari vill de förstärka truppen, och två av deras måltavlor sägs vara Leicesters glödheta anfallare Jamie Vardy och Tottenhams stadiga mittfältare Mousa Dembele, som båda två har haft en flygande start på säsongen, enligt tidningen The Mirror.

Stamford Bridge bossen tror att Dembele, uppskattad till ungefär 20 miljoner pund, skulle kunna ge hans plågade mästarlag det lyft dem behöver för att lyftas ur sin svacka och tycker att klubben borde lägga ett bud. Belgaren har varit i extremt bra form under Mauricio Pochettino de senaste veckorna, dock var Tottenham redo att sälja spelaren förra sommaren och hans framtid i klubben är fortfarande osäker, även om diskussioner över en kontraktsförlängning pågår.

”Nu är de kungar här”

Vardy, som leder Premier Leagues målskytte med 13 mål, är en av de anfallare som Chelsea överväger att köpa in för att försöka lösa deras problem framför mål, med tanke på att Diego Costa bara har lyckats näta fyra gånger denna säsong. Chelsea är väldigt imponerade av Vardys kämparglöd men iakttar andra delar av hans spel för att kunna bedöma huruvida han skulle klara av pressen att prestera i ett lag med så många stjärnor. Jamie Vardys väg till toppen har varit anmärkningsvärd, då han för fyra år sedan spelade långt ner bland Englands lägre divisioner och nu har han storklubbar som Chelsea efter sig. Han kan dessutom slå Ruud van Nistelrooy’s Premier League rekord, 10 mål i rad, när Leicester tar sig an Manchester United på lördagkväll.

Leicester bossen Claudio Ranieri har uttalat sig om sin skyddsling Vardy och det faktum att han kan vinna troféer med Leicester och bli klubbens nya kung.

– Om du går till ett stort lag och sitter på bänken, mår du bra eller inte? Nu är de kungar här. I ett annat lag, skulle de vara kungar eller någonting annat? Säger Ranieri.

– Det är viktigt. Jag vill ha ambitiösa män men det är också viktigt att de förstår vart Leicester ska. Jag tycker att vi bygger en väldigt bra konstruktion. Jag förstår om någon vill gå men jag tror att de nästkommande åren kan Leicester, väldigt långsamt, växa och börja slåss i toppen, avslutar Ranieri.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply