Chelsea budar på Japan

Chelsea har enligt flera brittiska medier lagt ett bud på japanen Yoshinori Muto, 22, som för närvarande spelar för den japanska klubben FC Tokyo. 

Premier League-ledarna Chelsea har lagt ett bud på den japanske 22-åringen Yoshinori Muto. Det rapporterar flera brittiska medier under torsdagsförmiddagen. Muto representerar den japanska högstaliga-klubben FC Tokyo, och klubbens president bekräftar att man mottagit ett bud från Chelsea.

– Det stämmer att Chelsea gett oss ett bud för Muto, dom vill plocka över honom i sommar, ska president Naoki Ogine sagt till japansk media.

Även spelaren själv bekräftar att ett bud har mottagits, han känner sig hedrad att en klubb som Chelsea visar intresse, men ännu har inget beslut om en flytt till Stamford Bridge eller inte tagit.

– Det är en ära för mig att få ett bud från en klubb som Chelsea, men jag har ännu inte bestämt mig, säger 22-årige Muto.

Ny tröjsponsor

I Februari i år presenterade Chelsea ett nytt tröjavtal med japanska Yokohama Rubber. Ett avtal som sträcker sig fem år framöver och som kommer att ge Chelsea 18 miljoner pund om året. Avtalet börjar gälla nästa säsong då Yokohama Rubbers logga kommer att ersätta den nuvarande loggan från Samsung. Chelseas ordförande Bruce Buck uttalade sig så här i februari.

– Vi tror att Yokohama kommer att hjälpa oss att driva vår globala utbredning i den internationella marknaden, framförallt i USA, där de har arbetat hårt under många år, sa Buck då.

Avtalet gör att Chelsea tar sig upp på andraplats bakom Manchester United när det gäller tröjavtal i Premier League.  Dessutom ska man med det nya avtalet dubbla sina intäkter jämfört med den nuvarande avtalet med Samsung.

Nu ser man alltså ut att värva en japansk spelare till klubben, ett marknadsknep för att tjäna pengar, eller är spelaren så bra så han kan kämpa om en plats på Stamford Bridge?

Yoshinori Muto är en japansk landslagsspelare som representerat sitt landslag 11 gånger. Han blev uttagen i årets lag i den japanska högstaligan under förra säsongen, då han gjorde 13 mål på 33 matcher för sitt FC Tokyo.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365