Bekräftar: Guus Hiddink i London – snart klar för Chelsea

Guus Hiddink förhandlar med Chelsea

Igår stod det klart Chelsea sparkar Jose Mourinho och ikväll förväntas man presentera lagets nye tränare, Guus Hiddink som återvänder till klubben efter sex år.

Vid lunchtid på fredagen rapporterade flera av Englands största medier att Guus Hiddink var på väg till London för att förhandla med Chelsea. Drygt en timme senare bekräftar tränaren själv för De Telegraaf att han anlänt till flygplatsen Heathrow i de västra delarna av den engelska huvudstaden.

Likt Jose Mourinho kommer holländaren att inleda sin andra sejour på Stamford Bridge där han tidigare varit anställd på ett korttidskontrakt.

Tog laget till FA-cuptiteln 2009

Trots att Hiddink endast var i klubben under en kortare tid lyckades han ta en titel med laget och spelet på plan såg även väldigt bra ut. Det var många som ville ha kvar holländaren i klubben men istället blev det en flytt till Turkiet där han tog över det turkiska landslaget under en tvåårig sejour. Därefter har han tränat Anzhi Makhachkala och Hollands landslag innan blev arbetslös tidigare i år.

Besvikelse bland Chelseasupportrarna

Att sparka Jose Mourinho var av flera ett bra beslut men det fanns även de som tyckte att det var några spelares fel istället för portugisens.

– Ni borde avskeda Hazard, Diego Costa, Matic, Ivanovic och kanske någon annan som inte heller är nöjd i Chelsea och inte Mourinho, för han är en av världens bästa tränare, skriver ett besviket fan på klubbens Facebook-sida där inlägget fått över 5000 gilla-markeringar. Flera andra har också tagit till sociala medier för att uttrycka stöd till portugisen och/eller rikta sitt missnöje mot spelartruppen som beskylls för att komma undan sitt ansvar av den usla säsongsinledningen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply