Officiellt: Mourinho får sparken av Chelsea

José Mourinho får till sist sparken

Så sent som i maj hade José Mourinho tagit laget till ett ligaguld. Men efter flera dåliga resultat under hösten har klubben nu bekräftat att man sparkar portugisen.

Under säsongen 2014-15 ledde portugisiske tränaren José Mourinho engelska Chelsea FC till ett ligaguld. Då vann man ligan med hela åtta poängs marginal till tvåan Manchester City. Men efter den succésäsongen har det gått trögare för portugisen, under föregående säsong hade Chelsea en vinstprocent på 68,42%, denna säsong är vinstprocenten 25%. Enligt brittiska BBC ska just de negativa resultaten under säsong varit anledningen till att Mourinho nu blivit arbetslös.

Portugisens sista match med Chelsea blev en 2-1 förlust mot säsongens succélag Leicester City F.C. För närvarande ligger Chelsea på en 16:e plats i Premier League och är enbart en poäng ifrån nedflyttningsstrecket. Trots dåliga resultat i Premier League har Mourinho tagit laget till en åttondelsfinal i Champions League där man möter Paris Saint-Germain.

Mourinho får saftig kompensation

Enligt rapporter har José Mourinho haft en fallskärm på £10 miljoner som nu aktiverats för att hans tränarkontrakt rivits upp. Han kom till Chelsea från spanska Real Madrid under sommaren 2013. Efter den övergången benämnde han sig som “The happy one”, vid en tidigare sejour mellan åren 2004 och 2006 kallade han sig “The special one”, under den sejouren coachade han laget till två ligaguld.

Redan nu florerar rykten om tänkbara ersättare med namn som Guus Hiddink, Pep Guardiola, Brendan Rodgers och Juande Ramos. Även den italienske Carlo Ancelotti kan vara tillgänglig, då skulle det bli en återkomst då han tränade laget mellan åren 2009 och 2011. Nästa match för laget är mot Sunderland på lördag.

Fansens missnöje mot spelarna

Beskedet om att Mourinho avskedats mottogs av fansen med en del besvikelse på sociala medger. Ett Chelsea-fan skrev på klubbens Facebooksida:

“Ni borde avskeda Hazard, Diego Costa, Matic, Ivanovic och kanske någon annan som inte heller är nöjd i Chelsea och inte Mourinho, för han är en av världens bästa tränare”

Kommentaren fick över 5000 gilla-markeringar på Facebook. Flera andra har också tagit till sociala medier för att uttrycka stöd till portugisen och/eller rikta sitt missnöje mot spelartruppen som beskylls för att komma undan sitt ansvar av den usla säsongsinledningen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply