Arsenals Francis Coquelin borta två månader på grund av knäskada

Knäskada stoppar Francis Coquelin från spel i två månader

24-åringen haltade av Arsenals match i helgen och efter att läkarna tagit en närmare titt på spelarens knä står det klart att försvararen blir borta två månader.

Arsenals skadehelvete fortsätter. Under säsongen har man haft flertalet skadade spelare och nu kan man lägga till ännu ett namn på listan över otillgängliga spelare, nämligen Francis Coquelin. Det var i lördagens ligamatch mot West Bromwich som Coquelin blev tvungen att bytas ut efter endast 14 minuters spel då han ersättes av Mikel Arteta. Arteta själv blev även han tvungen att lämna planen i början av den andra halvleken.

Coquelin röntgades under söndagen och på måndagen bekräftade Arsene Wenger att spelaren kommer att vara borta minst två månader och komma tillbaka i slutet av januari, detta lagom till mötet med Chelsea hemma på Emirates Stadium.

– Jag vill inte förhasta något då vi fick se flera dåliga överraskningar när han blev undersökt, men jag kan säga att han blir borta minst två månader. Jag kan inte säga mer än att han kommer att vara borta och att han inte kommer att finnas tillgänglig. Vi har spelare som kan ersätta honom, bland annat Mathieu Flamini och Calum Chambers, även om den sista är skolad som central mittfältare. Detta är en bra möjlighet att visa upp sig för de andra spelarna och bevisa att de kan göra sitt jobb.

Sedan tidigare finns Jack Wilshere, Theo Walcott, Danny Welbeck och Tomas Rosicky på skadelistan.

Alex Oxlade-Chamberlain är nåra comeback och kan vara tillbaka till nästa helgs match som spelas mot Norwich på söndagen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply