Uppgifter: Chelsea intresserade av Victor Lindelöf

Uppgifter: Chelsea intresserade av Victor Lindelöf

Den svenske försvararen intresserar Londonklubben

Benficas svenske mittback Victor Lindelöf sägs vara av intresse för Premier Leaguestorklubben Chelsea med tränare Antonio Conte som vill sätta in svensken i sin försvarskedja på Stamford Bridge.

Victor Lindelöf har haft en riktigt bra säsong. I sitt klubblag Benfica började han förra årets säsong i den portugisiska klubbens andralag för att sedan så långsamt få närvara vid a-lagets matcher och efter ett par matcher på bänken fick han chansen och visade direkt sina kvalitéer. Därefter fick han spela resten av säsongen, det blev sammanlagt 15 matcher för svensken och var en stor del i Benficas framgångar som ledde till att klubben hämtade hem ligatiteln, deras 35:e i ordningen. Detta innebär att de kvalificerat sig för Champions League för den kommande säsongen.

Lindelöf var även med i det svenska fotbollslandslaget som spelade EM i Frankrike tidigare i somras och var en av nyckelspelarna i laget. Han gjorde, trots sin ringa ålder, en stark insats och hyllades efteråt i medierna som en av Sveriges bättre spelare. Under förra sommaren var han även en del av Sveriges U21-trupp som spelade U21-EM i Tjeckien och som på ett bragdartat sätt lyckades få med sig guldet hem igen.

Nu rapporterar det portugisiska mediet A Bola att Londonklubben Chelsea har visat intresse för den svenske 22åringen. Rapporter säger att Chelseas tränare Antonio Conte vill se den svenske mittbacken i sitt försvar på Stamford Bridge. De ryktas sedan tidigare ha lagt ett bud på försvararen och det verkar som att intresset består från Chelseas håll. Det skulle vara en bra förstärkning för The Blues vars försvar är det som har skapat mycket problem under den tidigare säsongen. Men även andra klubbar är intresserade, bland annat Roma, Real Madrid och Barcelona.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply