Chelsea ute efter Pierre-Emerick Aubameyang

Skyttekungen kan lämna Borussia Dortmund för Chelsea?

Pierre-Emerick Aubameyang har varit glödhet i Borussia Dortmund under hösten. Nu uppges Chelsea jaga anfallsstjärnan.

Chelsea har haft en tung höst och ligger på en 15:e plats i Premier League. Samtidigt har säsongen börjat lysande för Borussia Dortmund, som placerar sig på en andraplats i Bundesliga. En av orsakerna till Dortmunds fina placering heter Pierre-Emerick Aubameyang. På 13 matcher har den vindsnabbe anfallaren gjort 15 mål, och jagas nu av flera storklubbar däribland Chelsea.

Förbereder bud på spelaren

Det är Metro som skriver att London-klubben förbereder ett bud på 26-åringen värt 20 miljoner pund som man ska lägga när vinterns transferfönster öppnar. Och eftersom att spelaren endast spelat i Europa League med sitt Dortmund, så tillåts han att spela Champions League under våren förutsatt att ”The Blues” skulle ta sig vidare till slutspelet. Däremot lär man få betala ytterligare fyra miljoner pund för spelarens tjänster då den tyska klubben har satt det som lägsta pris.

Skrev långtidskontrakt

Men frågan är om den gabonske landslagsmannen själv vill lämna. I somras skrev ”Auba” på ett nytt kontrakt som sträcker sig ända fram tills år 2020, och nämnde att han ser sin framtid i Dortmund på lång sikt.

– Jag är väldigt lycklig i klubben, i det här laget och i den här staden. BVB har blivit som en andra familj för mig. Varje del av mig vill vara här och jag har aldrig velat lämna, sa han till klubbens hemsida.

Pierre-Emerick Aubameyang har även kopplats ihop med klubbar som Arsenal, Liverpool, Barcelona och Inter.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply