Manuel Pellegrini: ”Det var en total katastrof”

Manuel Pellegrini kommenterar Manchester Citys insats

Manchester City föll tungt hemma mot Liverpool i lördagens Premier League-möte(1-4). Efter matchen var det en mycket besviken Manuel Pellegrini som kommenterade sitt lags insats.

Manchester City tappade serieledningen i Premier League efter att gästande Liverpool totalt förnedrade en inför hemmapubliken på Etihad Stadium. Redan efter halvtimman spelad ledde bortalaget med tre mål mot noll och trots en reducering innan halvlekens slut hade man inte krafter nog att hämta upp i den andra halvleken. Slutresultatet skrevs 1-4.

”Jag är mer än arg”

Efteråt var det en långt ifrån nöjd Manuel Pellegrini som talade under en presskonferens.

– Jag är mer än arg. Det är otroligt den insats som vi gjorde. Det är väldigt svårt att förstå varför vi spelade så dåligt. Inte bara en eller två spelare utan laget, i försvar och anfall. Jag har aldrig sett det här laget spela på det sätt som vi gjorde här, säger City-tränaren enligt Fotbollskanalen.

Angående laguttagningen och den startelvan han ställde upp med, så fanns det inga tvivel om att det var rätt spelare som fick chansen.

– Nej, jag tänker inte förklara startelvan. Om jag fått välja igen så hade jag valt samma lag. Det var en total katastrof, hela laget.

Möter Juventus i veckan

På onsdag ställs Pellegrinis manskap mot Champions Leagues fjolårsfinalist Juventus. Därför menar tränaren att det är viktigt att man går vidare snabbt från denna smäll.

– Jag tycker att det är väldigt viktigt att gå vidare snabbt. Det är inte normalt, den här insatsen är inte normal som ett lag så alla måste tänka framåt. Vi har en viktig match på onsdag. Sånt här händer ibland i fotboll att man spelar så dåligt som vi gjorde. Det är därför jag inte vill prata om en spelare eller en taktisk detalj – det var en total katastrof.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply