Topp 10: Bäst betalda spelarna i Bundesliga

 Bäst betalda spelarna i Bundesliga

Spelarna med högst löner i Bundesliga

Löner i Bundesliga? Högst lön i Bundesliga? Vilka spelare tjänar bäst i Bundesliga? Vilka spelare drar in mest pengar i veckan? Det är det säkert många som undrar över. Genom åren har Bundesliga inte gjort sig känd som en liga där pengar dominerar. Orsakerna har varit många, bland annat att supportrarna faktiskt flera gånger gjort motstånd till detta då man inte vill efterlikna Premier League där pengarna är av stor betydelse. Dessutom har ligan inte varit lika attraktiv för många stjärnspelare så som andra ligor är. Men tack vare bland annat Bayern München och Borussia Dortmunds fina insatser i Champions League har allt fler spelare lockats över till Tysklands högstadivision.

Bundesligas bäst betalda spelare 15/16

Vi på Silly Season Sverige listar vilka spelare som tjänar mest i veckan i Bundesliga. Pengarna anges i euro eftersom att det är valutan i Tyskland och informationen uppdaterades inför säsongen 15/16.

10. Nuri Sahin: 171 000 € i veckan

Nuri Sahin: 171 000 € i veckan, löner i Bundesliga

På en tiondeplats hittar vi Borussia Dortmunds mittfältskreatör Nuri Sahin. Den turkiske landslagsmannen har blivit en stor publikfavorit hos Dortmunds supportrar då han tagit sig upp hela vägen från juniorlagen. Han var även den yngsta debutanten i Bundesliga någonsin när han fick chansen som 16-åring. Sedan tog Mario Götze över den äran. Mellan år 2011 och 2013 var han iväg och spelade hos Feyenoord, Real Madrid och Liverpool utan att göra några större avtryck. Han återvände hem till Dortmund och idag, vid 27 års ålder är han en av de bäst betalda spelarna i ligan med en veckolön på 171 000 euro.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply