Bournemouth budar på anfallare

bet365

Bournemouth rustar för Premier League

För bara en dryg vecka sedan säkrade man avancemanget upp till Premier League, nu börjar Eddie Howe rusta sin trupp för den nya tuffa utmaningen i Premier League genom att lägga ett bud på Bragas anfallare Eder. 

Bara en dryg vecka efter avancemanget till Premier League bryter Bournemouth barriärer och lägger ett rekordbud på den portugisiske anfallaren Eder. 27-åringen tillhör Braga i den portugisiska ligan och har tidigare jagats att flera Premier League-klubbar, både Southampton och Newcastle har redan visat sitt intresse för anfallaren. Men nu ger sig alltså även Bournemouth in i jakten med ett bud på 5 miljoner pund.

Den portugisiska landslagsmannen, som var med i VM-truppen förra sommaren, har hittills under säsongen stått för 7 ligamål för Sporting Braga som placerar sig på en fjärdeplats i Premiera Liga. På sina tre säsonger i Braga har anfallaren stått för 23 mål på 44 matcher.

Rekordbud

Bournemouths bud på Eder ska enligt Daily Telegraph inte ha någonting att göra med klubbens nuvarande skyttekung Callum Wilson som har fångat flera Premier League-klubbars intresse efter sina insatser under säsongen.

Wilson, som kom till klubben förra sommaren från Coventry, blev då klubbens dyraste köp genom tiderna när man betalade 3 miljoner pund för den 23-årige anfallaren. Innan dess var det ingen mindre än förre Malmö-spelaren Tokelo Rantie som var klubbens rekordman efter övergången som kostade klubben 2,5 miljoner pund när han anslöt 2013.

Nu ser det ut som att nästa rekordsumma är nära att gå igenom ifall man lyckas locka till sig 27-årige Eder.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply