Andrea Pirlo intresserar engelska toppklubben

Andrea Pirlo som fyller 36 i år är inne i en av sina bästa perioder i karriären och kan nu lämna Juventus för spel i Premier League och Chelsea.

Andrea Pirlo är ett väldigt hett namn i fotbollseuropa. Den snart 36-årige mittfältaren kan  enligt flera tidningar i Italien komma  att lämna Juventus efter säsongen och flera klubbar är intresserade av att spelarens signatur. Tidigare har det ryktats en hel del om att italienaren har intresse från USA, Förenade Arabemiraten och Qatar och nu har det dykt upp ännu ett namn på listan. Det är brittisk media som tagit fram uppgifter om att Jose Mourinho och Chelsea ska vara intresserade av värva spelaren och man ska enligt tidningen Metro vilja erbjuda spelaren ett kontrakt som sträcker sig över två år med en lön på 4 miljoner euro, en halv miljon mer än vad mittfältaren tjänar i Juventus i dagsläget.

Spelaren själv ska vara positivt inställd till att lämna Juventus men om det blir en flytt till England är fortfarande oklart.

”Att avsluta min Juventus-tid med att vinna Champions League hade varit en dröm, men jag kommer inte att sluta spela. Jag kommer att fortsätta spela så länge jag känner att jag har vilja och fysiken till att träna varje dag” berättade Pirlo för den spanska tidningen AS för ett tag sedan.

Kontrakt till 2016

Pirlo kontrakt med Juventus går ut nästa år men redan efter denna säsongen kan han komma att skriva på för en annan klubb. Det är ännu oklart till hur Juventus ställer sig till en eventuell flytt men 35-åringen har varit en av de största anledningarna till att man vunnit den italienska ligan fyra år i rad och klubbledningen kommer behöva leta länge innan de hittar en värdig ersättare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply