Arsenal kan köpas av Afrikas rikaste man

bet365

Under tisdagskvällen rapporterade engelsk media att nigerianen Aliko Dangote hoppas kunna köpa klubben och att han tänkt på det under en längre tid.

Arsenal kan komma att få en ny ägare inom en snar framtid, det skriver den engelska tabloiden Daily Mail. Enligt rapporter ska Afrikas rikaste man Aliko Dangote vara väldigt intresserad av att köpa klubben och enligt Forbes äger 58-åringen omkring £10.4 miljarder vilket placerar honom på plats 67 över världens rikaste män. Dangote sägs ha velat köpa loss en del av klubben redan 2010 då den före detta aktieägaren Lady Nina Bracewell-Smith sålde sin del av klubben. Emirates-klubbens majoritetsägare är den Amerikanske affärsmannen Stan Kroenke som kommer att vara kvar i klubben under en längre och därefter äger den uzbekistanske oljemiljardären Alisher Usmanov omkring 30 procent och ingen av de sägs ha tänkt på att sälja sin del av klubben.

I en intervju i programmet Bloomberg säger Dangote följande angående ett köpa av Arsenal

– ”Jag hoppas fortfarande att jag till rätt pris en dag kommer köpa laget. Jag kanske kommer att köpa det men det kommer inte att bli för ett löjligt högt pris, samtidigt så ska ägarna inte kunna säga nej, jag har min strategi. Vi har 16 miljarder som vi kan investera de kommande åren men just nu vill jag ta hand om mina egna affärer. Efter det kanske det bli så att vi lägger ett bud på Arsenal.”

I måndagskväll slog Arsenal Hull vilket ger de en bra förutsättning att sluta tvåa i Premier League bakom Chelsea, man möter även Aston Villa FA Cup-finalen på Wembley 30 maj.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply