Bayern-försvararen nobbade både Barcelona och United

Philipp Lahm stannar i Bundesliga

Säger till Squawka att han valde att stanna i Bayern istället för att flytta till någon av de andra storklubbarna.

Philipp Lahm har varit en av de hetaste högerbackarna under de senaste fem åren och flera av Europas största klubbar har visat sitt intresse för tysken. Nu avslöjar han för Squawka att möjligheten fanns att flytta utomlands, men att han tillslut valde att stanna i Bayern München.

– ”Som spelare tänker man alltid vilka möjligheter man har och när Manchester United la ett bud på mig, samtidigt som jag visste att Barcelona också ville ha mig, kunde jag välja om jag ville gå till England eller Spanien. Premier League var en intressant möjlighet men tillslut valde jag att stanna i Tyskland, vilket jag gjorde helt rätt i” berättar den tyska landslagsförsvararen som hunnit bli 31 år.

”Gjorde rätt i att stanna”

Det var med all sannolikhet rätt av Philipp Lahm att stanna i Bundesliga. Sen spelaren flyttades upp till a-laget 2002 har han bland annat vunnit ligaguld inte mindre än sju gånger, tyska cupen sex gånger och Champions League säsongen 2012/2013. På landslagsnivå har han tagit fyra medaljer där den senaste var i VM i Brasilien förra sommaren då det blev guld.

Lahm har spelat hela sin karriär i Bayern München förutom två säsonger då han lånades ut till VfB Stuttgart mellan 2003 och 2005 för att få speltid och utvecklas.

Slutat i landslaget

Efter förra sommarens vinst i VM som hölls i brasilien berättade spelaren själv att han väljer att sluta i det tyska landslaget. Anledningen ska ha varit att han ville koncentrera sig mer på Bayern München där han kommer att spela ett par säsonger till innan han lägger skorna på hyllan. Lahm debuterade i det tyska landslaget 2004.

 

SE ÄVEN: Uppgifter: Valencia letar efter ersättare till Alves

SE ÄVEN: Officiellt: Han är klar för Tottenham

SE ÄVEN: LISTA: La Ligas 11 bästa nykomlingar

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply