Officellt: här är Aston Villa-anfallarens nya klubb

Derby har gjort klart med den Premier League-erfarna anfallaren Darren Bent

31 år gamla Darren Bent har, efter att ha spenderat våren på lån i Derby, nu värvats permanent av klubben, efter att kontraktet med Aston Villa gått ut.

Darren Bent värvades till Aston Villa från Sunderland redan i januari 2011 för en rekordsumma på drygt 305 miljoner kronor. Efter 21 mål på 61 Premier League-matcher i klubben står det nu klart att 31-åringen lämnar Aston Villa för spel i Championship och Derby County.

Bent, som fostrades i Ipswich, lånades under tiden i Aston Villa periodvis ut till Fulham och Brighton. Våren har anfallaren spenderat på lån i Derby, och efter en lyckosam tid i klubben står det nu klart att man värvar spelaren permanent, i samband med att spelarens kontrakt med Aston Villa går ut i slutet av månaden.

Skriver på för två år

Derby värvar alltså Darren Bent på fri transfer och kontraktet som man har skrivit på sträcker sig över två år, det vill säga till och med säsongen 2016-2017. Efter ett lyckosam vår med 12 mål på 13 starter i Championship för Derby är klubben nu glad över att ha säkrat övergången permanent.

– Darren Bent är bevisat en målskytt och det var något som han visade under hans tid på lån i klubben den gångna säsongen. Han kommer att bli en nyckel i våra framtidsplaner, säger Derbys tränare Paul Clement till klubbens officiella hemsida.

Under dagen har Aston Villa även bekräftat att man släpper vänsterbacken Enda Stevens när hans kontrakt med klubben går ut i sommar. Samtidigt har Derby under dagen, förutom Darren Bent, även gjort klart med den 26-årige mittbacken Alex Pearce som ansluter från Reading.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply