Wenger efter titeln: Jag förtjänar ett år till

Efter FA-cupen – Wenger vill ha en kontraktsförlängning

Arsene Wenger har varit rejält kritiserad under den gångna säsongen. Arsenal kommer dessutom att missa Champions League för första gången på nästan 20 år. Men trots det anser Wenger sig förtjäna åtminstone ett år till i klubben.

Arsenals stortränare Arsene Wenger skrev sitt första kontrakt med London-klubben 1996. Innan det hade han gjort sig ett namn i Ligue 1-klubben AS Monaco, och även testat på en säsong i Nagoya och den kinesiska ligan.

Men sedan i mitten av 90-talet har den franske tränaren varit ett praktiskt taget ohotat förstanamn på Arsenals bänk – fram till nu. I dagsläget vill fler fans se att fransmannen avgår, något han dock inte vill göra själv.

”Jag förtjänar en säsong till”

SE ÄVEN: Det kan Wenger tjäna nästa säsong i Arsenal

När Arsene Wenger pratar med Sky Sports under måndagen får han frågan om han förbereder en presentation inför mötet med klubbledningen, som uppges hållas i morgon, tisdag.

– Presentation? Den bästa presentationen jag kan ge är att visa upp matchen mot Chelsea i (FA-cup)-finalen, säger Wenger till den samlade presskåren.

Tränaren är som sagt pressad, men verkar ändå självsäker, trots att både fansen vill ha bort honom samt att Arsenal haft en tuff säsong i Premier League samt ute i Europa.

– Jag har visat att jag kämpar hela säsongen ut, trots motgångar, jag förtjänar minst en säsong till, säger han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply