Uppgifter: PL-klubben siktar in sig på Podolski

Everton kan tänka sig att värva Lukas Podolski

Everton fortsätter att vara aktiva på transfermarknaden. Senast i raden av tänkbara nyförvärv är en tysk landslagsspelare.

Lukas Podolski värvades till Arsenal under sommaren 2012 från tyska Köln för cirka 11 miljoner pund, motsvarande 140 miljoner kronor. 30-åringen hade innan dess spelat hela sin karriär i Köln, förutom en treårig sejour i Bayern München. Podolski hade stora förväntningar på sig att lyckas i Arsenal men har aldrig tagit en helt ordinarie tröja under Arsene Wenger.

Yttermittfältaren, som även kan spela forward, lånades därför ut i januarifönstret till Serie A-klubben Inter för att få en nytändning igen. Roberto Mancini har gett Podolski en del förtroende under tiden i Italien men allting har ett slut och tysken är nu tillbaka i England igen efter sin låneperiod. Men Podolski, som sänkte Sverige i VM:s åttondelsfinal 2006 och sedermera blev utsedd till turneringens bäste unga spelare, kan vara på väg bort från London på nytt.

Roberto Martinez vill ge Podolski en chans

Det är Daily Star som uppger att Everton är angelägna om att locka Lukas Podolski till Goodison Park.

Den hårdskjutande Podolski, som blev inbytt i gårdagens EM-kval seger mot Gibraltar, har enligt tidningen fått ett besked av Arsene Wenger att han inte längre är önskvärd på Emirates och att han därmed kan få söka sig till en ny klubb.

Everton har snappat upp nyheterna och managern Roberto Martinez sägs vara villig att ge Podolski en chans i ”the Toffees”. Tyskens kontrakt löper ut den 30 juni och det betyder att Everton kan signera Podolski som en free transfer.

Podolski, med hela 125 landskamper för Tyskland på meritlistan, har totalt sett under sin tid i Arsenal spelat 82 matcher och producerat 31 mål för den engelska storklubben. Under våren i Inter blev det endast nio starter och om Podolski väljer att gå till Everton så får han konkurrens av bland andra Kevin Mirallas och Aiden McGeady.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply