Uppgifter: Mourinho vill inte sälja stjärnan till Arsenal

Petr Cech nära Arsenal – men Mourinho säger nej

Chelseas tränare, José Mourinho, vägrar sälja sin målvakt Petr Cech till Arsenal. The Gunners har lagt ett bud på 11 miljoner pund för målvakten, men Mourinho vill hellre sälja till andra intressenter.

33-årige Petr Cech kommer med största sannolikhet lämna Chelsea i sommar för spel i en annan klubb. Både PSG och Arsenal har länge omnämnts som favoriter till ett köp av tjecken och en affär ser nu efter en lång tid av spekulationer inte ut att vara långt borta. Arsenal uppges nämligen av thedailymail.com vara överens med nästan alla involverade parter om ett köp av Cech. Den enda som nekar är Chelseas tränare, José Mourinho.

Mourinho vill inte hjälpa sin rival

Faktum är att såväl Petr Cech som Arsenal och Chelseas ägare, Roman Abramovich, givit grönt ljus till ett genomförande av affären under veckans gång. Alltså med alla förutom José Mourinho, som framstår som allt annat än samarbetsvillig för tillfället. Han vill nämligen inte hjälpa Arsenal med att förstärka sin trupp, utan är mer intresserad av att sälja till exempelvis PSG.

Inte gjort klart med ersättare

Att Mourinho inte vill hjälpa Arsenal är dock inte den enda anledningen till portugisens nekande av budet, utan att klubben inte gjort klart med en ersättare till Cech ännu, spelar också en roll i portugisens nekande av budet. Mourinho uppges nämligen vilja köpa in en ersättare till Cech innan han säljer honom. Något som gör att han kan komma att buda på Stoke Citys Asmir Begovic eller Queens Park Rangers Robert Green inom en snar framtid, då de båda nämnts som potentiella ersättare. Det återstår alltså att se om Mourinho nöjer sig med en av dessa som ersättare, eller om han väljer att skjuta upp försäljningen av sin rutinerade målvakt ännu mer.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply