Uppgifter: Arsene Wenger redo att lämna Arsenal

Arsene Wenger kan lämna Arsenal för Paris Saint-Germain

Fransmannen ser ut att lämna Gunners

Efter totalfiaskot i Champions League tidigare i veckan har det spekulerats mycket kring Arsene Wengers framtid i Arsenal, och enligt Daily Mail är tränaren redo att lämna Londonklubben efter säsongen.

Arsene Wenger har varit Arsenal trogen sedan år 1996 och har legendstatus i klubben. Trots det har tränaren inte vunnit särskilt många titlar och har framförallt kritiserats hårt under de senaste åren. Det har därför talats om att han ska lämna Gunners under en längre tid men hittills har fransmannen fått fortsatt förtroende av klubbledningen samtidigt som han själv velat stanna på Emirates Stadium.

Tidigare i veckan ställdes Londonklubben mot Bayern München i den första åttondelsfinalen i Champions League. Tyskarna tog tidigt ledningen i matchen men Wengers manskap lyckades kvittera till 1-1 genom Alexis Sanchez och gick till halvtidsvila med det resultatet. Efter paus föll man dock ihop totalt och förlorade matchen med förödmjukande siffrorna 5-1, vilket givetvis satte igång spekulationer gällande tränarens kompetens och vara eller icke vara i Arsenal.

Den ansedda nyhetsbyrån BBC var dock snabba med att dementera uppgifterna om att han skulle lämna och menade istället att 67-åringen blir kvar säsongen ut med chans till förlängning av kontraktet med tanke på att man fortfarande har möjligheten att spela vidare i FA-cupen och knipa en av Champions League-platserna i Premier League.

Nu skriver Daily Mail att Wenger gör sig redo för att lämna Arsenal efter säsongen när hans kontrakt löper ut, och att den här våren därmed blir det sista han gör i klubben. Högt uppsatta personer i Gunners är övertygade om att han inte kommer vara intresserad av en fortsättning även om frågan skulle dyka upp med tanke på den kritik han fått utstå under de senaste säsongerna, man har därför redan börjat spana efter en eventuell ersättare till den franske tränaren.

LÄS MER OM ARSENAL:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply