Klart: Martin Caceres till Southampton

Southampton förstärker mittförsvaret – värvar in Martin Caceres

Efter att kontraktet löpt ut med Juventus var Martin Caceres bossman och het på marknaden under januari. Nu bekräftar engelsk media att uruguayanen är klar för Southampton. Caceres har skrivit på ett kontrakt med Premier League-klubben som sträcker sig säsongen ut.

Efter försäljningen av José Fonte till West Ham, samt en långtidsskadad Virgil Van Dijk, har Southamptons manager Claude Pudel varit på en intensiv jakt efter förstärkningar till mittförsvaret. Nu har man gjort klart med tidigare Juventus-försvararen Martin Caceres som ansluter till klubben. Caceres kontrakt med Juventus löpte ut i januari och uruguayanen har då varit fri att finna sig en klubb även efter övergångsfönstrets stängning.

Det har tidigare ryktats om flera klubbar som varit ute efter Caceres underskrift, men nu Sky Sports med uppgifterna om att försvraren är klar för Southampton. Något som klubben bekräftar på sitt officiella twitter-konto.

Caceres har representerat det uruguayanska landslaget 68 gånger och det kan komma att bli spel för 29-åringen i Southampton-tröjan redan den 26:e februari då Ligacupfinalen mot Manchester United äger rum.

Förutom Juventus har Caceres bland annat representerat Barcelona, Villareal och Sevilla. Han är en spelare som kan nyttjas både i mittförsvaret och på ytterbackspositionerna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply