Robin van Persie på väg till Chelsea

Robin van Persie på väg till Chelsea

Chelsea vill värva Robin van Persie

Enligt flera brittiska medier ska Chelseas klubbledning vara intresserade av att värva Robin van Persie till nästa säsong för en låg summa.

2012 stod holländaren Robin van Persie för en kontroversiell flytt när man lämnade Arsenal för spel under Sir Alex Ferguson Manchester United. Efter endast en säsong i klubben valde den legendariska tränaren att lämna yrket som fotbollstränare och istället kom David Moyes in på tränarposten. Efter bytet började det gå allt sämre och sämre för spelaren som 2015 flyttade till turkiska Süper Lig och Fenerbahçe för att få speltid och hitta tillbaka till den fina form som han hade när han var som bäst. Så blev dock inte fallet.

Denna säsong har Robin van Persie endast fått spela två hela matcher i ligaspelet trots att det blivit nio mål under säsongen. 32-åringen vill nu lämna klubben, detta samtidigt som Chelsea sägs vara intresserade av att värva anfallaren som tidigare spelat i Arsenal och Manchester United.

I vinterfönstret gjorde Chelsea klart med Alexandre Pato där man lånar in brasilianaren säsongen ut men ledningen för den engelska huvudstadsklubben har nu börjat tänka på nästa säsong, och sägs vill ha in van Persie.

Spelaren själv har uttalat sig tidigare om att han vill ha speltid.

– Fenerbahçe betalat en stor summa för mig och jag vill hjälpa laget så mycket det bara går. Jag kan dock inte göra det fullt ut då jag alltid blir utbytt, då är det svårt att vara effektiv. Vi måste hitta en lösning på detta, sa holländaren då

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply