Officiellt: van Persie lämnar United

bet365

Fenerbahce har gjort klart med holländaren

På söndagskvällen blev det officiellt – Robin van Persie lämnar Manchester United. Holländarens nya klubbadress blir turkiska Fenerbahce.

Robin van Persie, 31, hade en tung säsong i Manchester United 2014/2015. Holländaren fick ofta förtroendet av sin landsman Louis van Gaal (klubbens manager) men misslyckades, liksom Radamel Falcao, med att nå upp till de högt ställda kraven. Sammanlagt blev det tolv mål på 31 matcher för anfallaren, en klar försämring i jämförelse med debutsäsongen 2012/2013 då han stod för 30 mål på 48 matcher.

van Persie lämnade som bekant ligakonkurrenterna Arsenal i augusti 2012 för att skriva på för The Red Devils, men nu är hans tid i Manchester över. Under söndagseftermiddagen annonserade nämligen turkiska Fenerbahce på sin officiella hemsida att de gjort klart med värvningen av anfallsstjärnan. 31-åringen flög till Istanbul med sin familj under söndagen för att välkomnas av klubbens supportrar vid flygplatsen.

Intresset var stort, både från media- och supporterhåll – alla ville få en skymt av Fenerbahces nya värvning. Den holländske landslagsmannen, med 98 landskamper på meritlistan, fick också ta emot en halsduk som han poserade med framför kamerorna.

Med både van Persie och Falcao borta ur bilden finns det nu bara tre renodlade anfallare kvar i Manchester United – Wayne Rooney, James Wilson och Javier Hernández (som dock ryktas vara på väg bort).

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365