bet365

Officiellt: Galatasaray värvar tysk världsmästare

bet365

Lukas Podolski klar för Galatasaray

Det har varit på gång ett tag men nu är övergången officiell. Arsenal släpper sin tyske anfallare, Lukas Podolski, till turkiska Galatasaray.

Lukas Podolski värvades till Arsenal under sommaren 2012 med stora förväntningar på sig att leverera i Premier League. Trots 31 mål på 82 matcher (alla tävlingar inkluderade) i Gunners-tröjan har Podolski inte riktigt hittat sin plats i Arsenal och har sedan i januari detta året varit utlånad till Serie A-klubben Inter. Men Podolski hade det tufft även i Italien och tyskens situation när han nu återvände till Arsenal efter låneperioden var oviss.

Men nu har den 30-årige världsmästaren hittat en ny klubbadress i östra Europa.

”Jag kommer till ett vinnande lag”

Galatasaray går idag ut på sin officiella hemsida och bekräftar att man värvat Lukas Podolski. Den tyske anfallaren, som även kan spela yttermittfältare, har skrivit på för tre år med option på ytterligare ett år.

De nykrönta turkiska ligamästarna köper loss Podolski för en summa omkring 1.8 miljoner pund, och där klubben sedermera även måste betala 2.1 miljoner pund efter varje säsong de kommande tre åren. Om Podolski väljer att utnyttja optionsklausulen och stanna ett fjärde år i Turkiet så behöver Galatasaray betala ytterligare 1.8 miljoner.

Det var en lycklig Podolski som mötte pressen efter att ha signerat kontraktet.
– Först och främst vill jag tacka alla som gjort det här möjligt. Mina föräldrar stöttade mig att gå till Galatasaray och jag är väldigt glad över att vi kommit överens om en övergång. Jag kommer till ett vinnande lag som kommer att konkurrera i Champions League om vi kvalificerar oss.

– Jag kände en stor värme från supportrarna när jag signerade kontraktet idag.

Turkiska ligan höjer sin status

Lukas Podolski, som har hela 125 landskamper för Tyskland och som även blev världsmästare förra sommaren, är en riktig prestigevärvning för Galatasaray. I laget finns sedan tidigare stjärnan Wesley Sneijder.

I dagarna gjorde även Nani klart med Fenerbahce samtidigt som Robin van Persie ryktas friskt att gå samma öde till mötes, vilket innebär att den turkiska ligans status höjts avsevärt på bara ett par dagar.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply