Blåvitts sportchef om anfallssituationen: ”Vi har tre-fyra alternativ som vi tittar på”

bet365

IFK Göteborg vill spetsa till truppen med en anfallare

Det ser ut som om att det blir ett relativt lugnt transferfönster för IFK Göteborg. För närvarande är ingen spelare på väg bort men klubbens sportchef annonserar nu att man gärna vill förstärka med ytterligare en forward.

Klassiska IFK Göteborg har haft en strålande vårsäsong i Allsvenskan. Efter att ha skrapat ihop hela 32 poäng av 39 möjliga är man just nu ohotad serieledare med fem poäng ner till Elfsborg och överraskningen Norrköping. Men klubben vill nu bredda truppen med ännu en anfallare, enligt sportchefen Mats Gren.

”Måste vara en spelare som accepterar att inte starta”

Klubben har haft Thomas Mikkelsen från Odense på lån under våren, vilket är en spelare som accepterat sin roll som inhoppare och utfyllnadsspelare. Men nyligen flyttade Mikkelsen tillbaka till Danmark. Blåvitt ville förlänga med dansken men Odense var inte villiga att fortsatt låna ut sin spelare. Samtidigt ryktas det ständigt kring Lasse Vibe, vilket har gjort att ledningen i IFK Göteborg har insett att man måste bredda sin offensiv.

– Vi tittar på en tre-fyra olika alternativ just nu. Några lite mer intensivt, som vi undersöker huruvida de kan tänka sig det här, säger Mats Gren till Fotbolldirekt.

– Budgetmässigt kan vi inte lägga så mycket på en spelare som accepterar rollen att inte vara startspelare. Han (Mikkelsen) gjorde det, och han var i en situation där det passade för honom att komma hit. Det är mycket som ska stämma för att man ska få till en sådan affär. Men det är något vi måste försöka få till. Det är klart att vi vill ha in någon direkt den 15 juli, det hade varit det bästa.

”Vi är ju inte i total kris”

IFK Göteborg har ett intensivt spelschema framöver med matcher i både Allsvenskan och Europa League-kvalet, med start imorgon borta mot Sundsvall.
– Till den tredje allsvenska matchen från nu och även den sista EL-kvalmatchen så skulle vi kunna ha någon klar. Nu har vi alla anfallarna friska och tillgängliga, sedan kan vi låta Sören Rieks spela där också. Så vi är ju inte i total kris. Men vi vet av erfarenhet att det snabbt kan ändras. I våras när Engvall och Boman var borta samtidigt, då var det tur att vi hade fått in Mikkelsen på lån.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply