Källström kan lämna för Schweiz

Grasshoppers intresserade av svensken

Kim Källström kan komma att skriva på för klubben då hans nuvarande kontrakt går ut i sommar.

Sveriges landslagsmittfältare Kim Källström kan vara på väg att lämna Spartak Moskva för att skriva på för schweiziska Grasshoppers, det skriver Sportbladet under onsdagen. Enligt tidningen ska Källström har legat i förhandlingar med klubben som ligger på åttonde plats i Schweiz inhemska liga och sägs vilja storsatsa inför nästa säsong för att kunna nå en av de fyra Europaplatser som finns tillgängliga i ligan.

Källström som tidigare spelat i bland annat Rennes och Lyon under sin utlandssejour och han även med att göra tre matcher i Arsenal när han gick till London-klubben på lån. Svenskens nuvarande kontrakt med Spartak Moskva går ut efter säsongen och Källström själv ska ha sagt nej till att förlänga kontraktet med den ryska klubben som för tillfället ligger på sjätte plats i ryska Premier league med två matcher kvar att spela denna säsong.

Sportbladet vars källor i Schweiz bekräftat förhandlingarna fick upp ögonen för situationen efter ett Berner Zeitung avslöjat förhandlingarna tidigare under onsdagen. Grasshoppers ska enligt uppgifter erbjuda mittfältaren ett kontrakt som sträcker sig mellan två till tre år.

Fin landslagskarriär

Något som hjälpt Källström mycket i sin karriär är landslagsspelet. Trots att han inte alltid varit ordinarie i sitt klubblag har 32-åringen från Sandviken kunnat visa sina kvalitéer i den blågula dressen vilket gjort att han visat upp sig för klubbar som är intresserade av honom. Det Källström är mest känd för är det fina frisparksmålet mot Holland i EM-kvalet 2011 när Sverige vann på Råsunda med 3-2.

SE ÄVEN: Spansk media: Benzema riskerar fängelse

SE ÄVEN: Uppgifter: Xavi har bestämt sig – lämnar Barcelona

SE ÄVEN: Holländaren kan ersätta De Gea

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply