Holländaren kan ersätta De Gea

Louis van Gaal kan vända sig mot sitt hemland för att hitta David De Geas ersättare

Ajax målvakt Jasper Cillessen, 26, var Louis van Gaals förstaval under förra sommarens VM-slutspel för Holland. Nu säger brittiska medier att Louis van Gaal ska vilja plocka över sin landsman till Manchester United, för att där ersätta spanjoren David de Gea som allt mer ser ut att lämna för Real Madrid. 

Den spanska målvakten David De Gea ser allt mer förlorad ut för Manchester United. 24-åringen, som igår kväll (läs onsdag) vann pris för årets spelare i Manchester United, verkar till sist ha bestämt sig för en flytt till de spanska giganterna Real Madrid. Det har tidigare ryktats om att Tottenhams Hugo Lloris ska vara mannen som ersätter De Gea i United-buren, nu kommer dock nya uppgifter som säger att United-tränaren Louis van Gaal ska vända sig till sitt hemland. Enligt Daily Mirror ska den holländske landslagsmålvakten Jasper Cillessen vara på väg till den engelska storklubben.

Skulle göra succé i England

Enligt den brittiska tabloiden ska United vara redo med ett bud värt 25 miljoner pund för målvakten, om De Gea väljer att lämna klubben. Cillessen stod alla matcher för Holland under förra sommarens VM-slutspel, då ledda av just Louis van Gaal. Van Gaal ska ha fått tipset om Cillessen av sin kollega Frans Hoek, som följde med van Gaal från det holländska landslaget till Manchester United. Enligt Hoek ska Cillessen rankas som en av Europas mest lovande målvakter, han är speciellt imponerad av hans teknik. Han ska även tycka att Cillessen är en naturlig atlet, liknande De Gea, vilket gör att han kan göra succé i England.

Vill inte sälja

Däremot kommer det inte bli lätt för United att värva målvakten. Ajax tränare Frank de Boer ska enligt uppgifter inte ha några planer på att sälja sin målvakt som nyligen vann pris både för årets spelare i Ajax, samt Hollands bästa målvakt. Men Ajax är en säljande klubb och kommer bara rätt bud in från den engelska storklubben blir det svårt för de Boer att behålla sin duktige målvakt.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply