Hummels håller dörren öppen

Mats Hummels vann i somras VM med Tyskland, och ansågs då vara en av världens absolut bästa backar. Efter triumfen i Brasilien åkte han hem till Dortmund, där det dock har gått lite tyngre. Vilket har lett till rykten om hans framtid i klubben, och nu har tysken uttalat sig om sin framtid.

Den tyska klubben fick som bekant en katastrofal start på säsongen, och i vintras låg man i flera veckor sist i Bundesliga och risken att åka ur var inte längre allt för avlägsen. Då började det pratas om en eventuell flytt för just Hummels, vars rykte trots Dortmunds usla form inte hade svärtats ner allt för mycket.

Intresset har inte svalnat
Nu, efter en bra inledning på våren för både Hummels och Dortmund har klubben lyckats klättra till en tiondeplats i ligan. Visserligen långt från nedflyttningskampen, men också långt från kampen om de åtråvärda Champions League-platserna. Vilket har gjort att ryktena om att den hårfagre mittbackens framtid i Bundesliga inte direkt har svalnat.

Manchester United och Arsenal
De klubbar som främst ska vara intresserade av 26-åringen är, och har varit, Manchester United och Arsenal, och den tyska klubbens VD Hans Joachim Watzke har tidigare sagt att man kommer diskutera eventuella bud på sin stjärna, och inte bara avfärda dem direkt.

”Uppträder patetiskt”
Mats Hummels själv då, vad tänker han om den unika situationen i att spela i ett lag som tidigare har varit den enda utmanaren till Bayern München till att inte ens ha något att göra med Champions League-platserna? Tidigare har den tyske landslagsmannen sagt att Dortmund under vissa matcher ”uppträder patetiskt”. Nu har han kommit med ytterligare ett uttalande som bara lär spä på alla rykten om en flytt till Manchester United eller Arsenal.

– Jag tänker inte på att lämna eller på att stanna. Men allt kommer klaras upp inom de närmsta veckorna. Jag säger inte att jag kommer lämna, men jag kommer definitivt tänka på min framtid, säger Hummels enligt transfermarketweb.com.

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply