Harry Kane – förflutet i Arsenal

bet365

Tottenhams Harry Kane spenderade ett år i Arsenal

Numera är Harry Kane, 22, hyllad Tottenham-anfallare, men under sin uppväxt tillbringade engelsmannen ett år i ärkerivalernas ungdomsakademi. Detta fick Arsenal-managern Arsene Wenger reda på när han läste tidningen.

Under söndagskvällen drabbar ärkerivalerna Arsenal och Tottenham samman på Emirates Stadium i det hetaste derbyt som den engelska huvudstaden, London, har att erbjuda. En av nyckelspelarna i Tottenham är engelsmannen Harry Kane, 22, som slagit sig in i det engelska landslaget på senare tid. Förra säsongen blev det 21 mål på 34 matcher i Premier League för anfallaren och den här säsongen har han gjort 5 mål på 11 matcher.

Wenger: ”Varför gick han?”

Något som många inte vet är att Kane, när han var åtta år, spenderade ett år i Arsenals ungdomsakademi. Inför söndagens derby fick Arsenal-managern Arsene Wenger reda på detta och fransmannen erkänner att han blev ”lite arg” när han läste tidningen.

– Jag visste inte det, erkände Wenger för The Independent under fredagen. Jag läste det i tidningen, ibland får man bra information därifrån. Så jag fann det ganska roligt, och man är alltid lite arg också, för jag frågade: ”Varför gick han?”, men vid nio års ålder flyttar pojkar hit och dit. Vissa flyttar på ungdomsnivå, eftersom deras föräldrar hittar ett annat jobb, och de flyttar någon annanstans.

42 mål på 93 matcher i Spurs-tröjan

Harry Kane gick istället till Tottenhams ungdomsakademi och nu är han en av de absolut viktigaste spelarna i Mauricio Pochettinos truppbygge. Han gjorde båda målen i 2-1-segern mot Arsenal i februari och på söndagen ställs han mot stadsrivalerna ännu en gång.

22-åringen har under karriären blivit utlånad till Leyton Orient, Millwall, Norwich och Leicester. Sedan maj 2013 har han dock stannat på White Hart Lane och sammanlagt står han noterad för 42 mål på 93 matcher i Tottenham-tröjan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply