Everton får ny majoritetsägare

Farhad Moshiri blir Evertons nya majoritetsägare

Det blir allt vanligare att utländska ägare köper sig in i engelska klubbar, även om det inte är helt populärt av fansen. Senaste klubben i raden med en stenrik majoritetsägare är Everton som har bekräftat Farhad Moshiri som ny majoritetsägare.

Everton har länge varit en klubb bakom de allra största klubbarna i England. Man har prenumererat på platserna 5-9 i ligan under de senaste 15 åren och man har haft problem att ta det definitiva nästa steget som heter Champions League.

Det steget kan ha tagits nu då klubben bekräftade en stor nyhet på sin officiella hemsida under lördagseftermiddagen. Den tidigare delägaren Farhad Moshiri har köpt hela 49.9% av aktierna i klubben och med det är han officiellt Evertons nya ägare.

Lovar utveckling och investeringar

Moshiri har tidigare varit delägare i Arsenal med sin kompanjon Alisher Usmanov som tillsammans ägde 29.9% av Arsenal i bolaget  Red & White Holdings. Den 60-åriga iraniern Moshiri sålde sina andelar i Red & White Holdings till Usmanov och lade dessa pengar på att köpa sina 49.9% av Everton.

Allt som återstår är att Premier League ska godkänna övertagandet då Everton har skickat in samtliga dokument till FA. Det som väntar Everton är en hungrig Moshiri som lovar investeringar.
– Jag är överlycklig över möjligheten att bli delägare i Everton, som med sitt stora arv är en av Europas ledande fotbollsklubbar. Nivån i Premier League har aldrig varit jämnare än nu. Bill Kenwright (VD i Everton) har lärt mig vad det innebär att vara en Evertonian och jag se fram emot att arbeta med klubben och hjälpa till att driva klubben till framgång i framtiden, säger Moshiri till Evertons officiella hemsida.

Några namn på gång in

Everton har redan en hel del spännande namn på gång in i klubben. Bland annat den extremt eftertraktade Andriy Yarmolenko är ett hett mål och även löftet Diego Rolan pratas det om i fransk och engelsk media.

Farhad Moshiri kan säkert hjälpa till med en del affärer då han är värderad till cirka 17 miljarder kronor. Han har tjänat sin förmögenhet främst via stål- och energibranschen.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply