”De Gea skulle vara Uniteds bästa sommarvärvning”

bet365

Manchester United måste behålla de Gea till varje pris, säger en legendar inom klubben.

David de Gea har varit en av Manchester Uniteds viktigaste spelare under säsongen, om inte den viktigaste. Nu väljer den förre United-profilen Phil Neville att tala ut om betydelsen över att behålla den spanske burväktaren i klubben.

David de Gea kom till Manchester United sommaren 2011 och har sakta men säkert vuxit ut till en jätte i målet. Han har med sina otaliga räddningar sett till att United har ett fast grepp om en Champions League-plats till nästa säsong. På senare tid har de Gea varit ryktenas man då spanjoren kopplats ihop med Real Madrid vid ett flertal tillfällen. Phil Neville, med elva säsonger i United, betonar vikten av att spanjoren måste stanna för att klubben ska nå framgångar.

”de Gea håller världsklass”

Phil Neville är mäkta imponerad över de Geas utveckling.
– Det viktigaste för United just nu är de Gea och att försöka övertala honom att stanna i klubben. Från det att han kom från Atletico Madrid tills nu, så tror jag inte att jag sett någon spelare som utvecklats så som de Gea gjort, säger han till Manchester United evening news.

– Jag ser samma saker som jag gjorde med Cristiano Ronaldo. Prestationerna blir bara bättre och bättre, kroppsstorleken och fysiken är också av högsta klass. Man kan helt enkelt säga att de Gea nått upp till nivån för att betraktas som en målvakt i världsklass.

”Vinner matcher på egen hand”

– Det är bara att konstatera att de Gea just nu vinner fotbollsmatcher på egen hand, det kanske är konstigt att säga, men så är det verkligen.

– Räddningar i slutminuterna mot till exempel Everton, Hull och Arsenal på bortaplan, man kan räkna upp 7-8 tillfällen där han vunnit matcherna åt United och det visar ju bara hur viktig han är för laget.

”Kan vinna Premier League om de Gea stannar”

– Om Manchester United kan få de Gea att stanna så kan man vinna ligan under nästa säsong.

– Prestationerna på Anfield och Stamford Bridge nyligen visar att United kommer vara en farlig utmanare om titeln nästa år.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply