Arsenal jagar ghanansk landslagsback

Jeffrey Schlupp är på Arsené Wengers radar efter sin fina säsong i England

En av Leciester tongivande spelare under deras superba slutspurt i Premier League var Jeffrey Schlupp. På sin vänsterkant flög han fram och skapade oro i flera försvar och nu jagas han till och med av Arsenal.

Leicester stod för en så kallad ”great escape” när man vände allting under vårsäsongen i Premier League. När det låg som värst till var man nästan 10 poäng upp till säker mark, men det klarade man efter en makalös slutspurt de tio sista matcherna. Nigel Pearson fick äntligen ordning på sina mannar och, med hjälp av ett 5-3-2/5-4-1-spel så skapade han en defensiv stabilitet samtidigt som han lyckades balansera det med en framgångsrik offensiv.

En av nycklarna i det systemet var wingbacken Jeffrey Schlupp. Den unge ghananen skolades om från anfallare till vänsterback så sent som 2011 och först nu lyckades han blomma ut på den positionen. Vårsuccén har även lett till att Arsenal har börjat följa Schlupps utveckling, det menar Daily Express.

Vann ”Young player of the year” i Leicester

Jeffrey Schlupp, född i Tyskland med uppväxt i England, har tillhört Leicester sedan 13 års ålder då han flyttade från Milton Keynes till Leicester med familjen. Därefter har han klättrat genom klassiker-klubbens lag och flyttades permanent till A-truppen som 17-åring år 2010. Utvecklingen gick något segt de första åren och det var mest sporadiska inhopp och starter i matcher mot sämre motstånd i Championship som Schlupp fick delta i. Det var först år 2012 som han fick spela regelbundet när han skolades om till vänsterback efter mindre lyckade prestationer som anfallare i klubben.

Daily Express uppger nu att Arsenal ska vara beredda att lägga ett bud på knappt 70 miljoner kronor för att få över den mångsidiga sjufaldiga landslagsmannen från Ghana som fyller 23 år i december.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply